Boek

 

Bestel nu via veerkracht@aagjevw.com

Recensies

“Aagje heeft het lef om te zeggen waar het op staat en taboes te doorbreken. Ik ben geïnspireerd en ontroerd door haar openhartig verhaal. Het boek is een vurige stimulans voor een nieuwe generatie atleten en de verdere uitbouw van een topsportbeleid in België.”
— Sonja Kimpen [auteur en tv presentator]

"Veerkracht leest erg prettig. Het is in duidelijke, begrijpbare taal geschreven. Aagje kan naast turnen ook goed schrijven. Het boek is erg mooi vormgegeven, een mooie wisselende opmaak en genoeg beeldmateriaal. Alles bij elkaar zorgt dit er voor dat Veerkracht niet saai wordt. Veerkracht is een inspirerend boek. Het boek is natuurlijk in het bijzonder geschikt voor mensen die zelf ook sporten, maar ook als je niet sportief bent is dit boek de moeite waard. Enige interesse in sport moet je natuurlijk wel hebben."
— Wouter Grootenboer [recensent Schrijverspunt.nl]

“Met Aagje Vanwalleghem was het altijd goed praten als journalist. Ze is open, eerlijk en intelligent. Dat is ze ook in dit boek. Het is goed haar hele verhaal te lezen met de rozen maar ook met de doornen. Een must voor de topsporters in spe èn voor alle trainers.”
— Hans Vandeweghe [senior writer De Morgen]

"Ik heb Aagje Vanwalleghem eerst leren kennen als topturnster. Voor een leek als ik, was het alsof ze uit het niets de finale haalde op de Olympische Spelen van Athene. Later heb ik het genoegen gehad om haar persoonlijk te leren kennen en met haar samen te werken. Recent nog als deelneemster aan ons tv-programma Eeuwige Roem. In haar boek 'Veerkracht' gunt Aagje ons een blik in alle aspecten van haar nog steeds jonge leven. Het is een onwaarschijnlijk verhaal van doorzetten, wilskracht en vaak letterlijk en figuurlijk vallen en opstaan. Het is moeilijk in te beelden hoe uit dat baby'tje in een geïmproviseerd wiegje met wat muggengaas over gespannen, zo'n prachtige vrouw met zo'n palmares en ambitie is kunnen groeien. Ze heeft het uitmuntend gedaan."
— Bruno Wyndaele [TV-maker bij Productiehuis De Filistijnen]

“Het leest als een trein. Heel mooi en inspirerend.
Een boek om cadeau te geven aan alle gymnasten.”
— Kim Gevaert [Olympisch kampioene - atletiek]

“Ik heb het boek van Aagje in 1 ruk uitgelezen, het is echt een inspirerend verhaal!
Ik bewonder haar doorzettingsvermogen en veerkracht en het is ook nog eens een hele toffe madam.”
— Sabine Appelmans [ex toptennisster & tenniscommentator]

“Prachtig werk over het geluk én tegenslagen die een olympische campagne met zich meebrengt.
Een aanrader voor elke beginnende Olympiër!”
— Sébastien Godefroid [Olympisch medaillist - zeilen]