top of page
Aagje Vanwalleghem - Workout session.PNG
AagjeVanwalleghem_boekcover.png

Het boek voor iedereen die een droom heeft


Ben jij bereid om hard te werken, af te zien, doelen te stellen, pijn te verdragen en toch door te gaan? Alles voor dat gevoel van euforie? Aagje Vanwalleghem ging door een hel om haar droom te verwezenlijken. In een klimaat dat niet klaar was voor haar talent. Zij nam op zestienjarige leeftijd deel aan de turnfinale op de Olympische Spelen in Athene en zette niet alleen zichzelf maar ook het Belgische turnen op de kaart. Maar tegen welke prijs? Dit boek brengt niet alleen de waarheid over haar afkomst, maar vertelt ook hoe Aagje Vanwalleghem het boegbeeld van het Belgische turnen werd. Met een finale op de Olympische Spelen, de eerste Belgische turnmedaille ooit op een EK en tal van wereldbekermedailles zette Aagje Vanwalleghem het Belgische turnen op de kaart. Toch is Veerkracht niet alleen een sportief verhaal. Het is ook een verhaal over vallen en opstaan, balanceren tussen twijfel en vertrouwen en over de kracht om de juiste energie aan te spreken en door te gaan. Een topsportverhaal wordt hier omgevormd tot een schatkist vol inspiratie. Voor iedereen die het verschil wil maken in topsport, maar ook in het leven. Talent is één zaak maar zonder het verwerven van bepaalde skills en denktechnieken kun je nooit doorbreken in een wereld waar elk resultaat staat of valt met een duizendste van een punt. Aagje Vanwalleghem geeft je met dit boek de kracht en de souplesse om je eigen koers te varen met een focus op winnaarsmodus!

€ 25,00

Sebbe Godefroid

Olympisch medaillist - Zeilen

"Ik heb het boek van Aagje in 1 ruk uitgelezen, het is echt een inspirerend verhaal!  

Ik bewonder haar doorzettingsvermogen en veerkracht en het is ook nog eens een hele toffe madam."

Sabine Appelmans

Ex toptennisster & tenniscommentatrice

"Prachtig werk over het geluk én tegenslagen die een olympische campagne met zich meebrengt.

Een aanrader voor elke beginnende Olympiër!"

Bruno Wyndaele  

TV-maker bij Productiehuis De Filistijnen

Kim Gevaert

Olympisch kampioene - Atletiek

Hans Vandeweghe
Senior writer - De Morgen

In haar boek 'veerkracht' gunt Aagje ons een blik in alle aspecten van haar nog steeds jonge leven. Het blijft een onwaarschijnlijk verhaal van doorzetten, wilskracht en veel letterlijk en figuurlijk vallen en opstaan. Het is moeilijk in te beelden hoe uit dat baby'tje in een geïmproviseerde wiegje met wat muggengaas over gespannen, zo'n prachtige vrouw met zo'n palmares en ambitie is kunnen groeien. En ze heeft het helemaal zelf gedaan. Aagje moet aan niemand dank u zeggen. België en de Belgische turnsport zouden er goed aan doen wat vaker te zeggen: 'Dank je Aagje.'

“Het leest als een trein. Heel mooi en inspirerend. Een boek om cadeau te geven aan alle gymnasten.”

“Met Aagje Vanwalleghem was het altijd goed praten als journalist. Ze is open, eerlijk en intelligent. Dat is ze ook in dit boek. Het is goed haar hele verhaal te lezen met de rozen maar ook met de doornen. Een must voor de topsporters in spe èn voor alle trainers.”

Bedankt voor je bestelling

bottom of page